BRANN: Åpne flammer slo opp fra et ventilasjonsaggregat på taket over lokalene til Sonans, og det var en stund kraftig røykutvikling.
BRANN: Åpne flammer slo opp fra et ventilasjonsaggregat på taket over lokalene til Sonans, og det var en stund kraftig røykutvikling.

Brann i TV4-bygget på Strømsø

Det brøt torsdag kveld ut brann på taket til lokalene for blant annet Drammen Live24 og Sonans i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: Brannalarmen ble løst ut på stedet klokken 18.43, omtrent samtidig som en ansatt som var på jobb i øvre del av bygget varslet brannvesenet etter å ha observert røyk og flammer fra taket.

Etter hva DRM24 erfarer skal det ha begynt å brenne i et ventilasjonanlegg på taket av bygningen, som også førte til at det kom røyk inn de to øvre delene på bygget via ventilasjonskanalene.

Alle som oppholdt seg i bygget ble evakuert ut for egen maskin uten skader.

Fikk raskt kontroll

Brannvesenet var på stedet etter svært kort tid, da brannstasjonen ligger kort vei unna, og innledet kjapt slukking på taket av næringsbygget på fem etasjer. Overfor DRM24 opplyser brannvesenet at de fikk slått ned brannen ved hjelp av husbrannslangene, før de fikk stigebilen i været.

Noe senere begynte imidlertid brannvesenet å skjære seg ned i isolasjonen på taket med motorsag for å forsikre seg om at alt i ventilasjonskanalene var slukket.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">PÅ TAKET:</span> Her jobber brannvesenet med å skjære opp takplater for å undersøke takkonstruksjonen for brann.</span>
PÅ TAKET: Her jobber brannvesenet med å skjære opp takplater for å undersøke takkonstruksjonen for brann.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">ARNESTEDET:</span> Brannen skal ha utviklet seg i de utvendige ventilasjonskassene på bildet. Her er brannvesenet i gang med motorsag.</span>
ARNESTEDET: Brannen skal ha utviklet seg i de utvendige ventilasjonskassene på bildet. Her er brannvesenet i gang med motorsag.

Brannvesenet vil også være tilstede i bygningen utover kvelden for å holde vakt og gjennomføre restverdisikring.

- Det har ikke på noe tidspunkt brent inn i lokalene på bygningen, men det har kommet inn noe røyk og rent ned noe vann gjennom taket til Sonas, opplyser brannvesenet til DRM24, som også har lokaler i 4. etasje på bygget.

Sonans opplyser forøvrig til DRM24 at brannen ikke vil få konsekvenser for undervisningen på stedet.

Brannårsaken er ifølge politiet ikke kjent, men det er opprettet rutinemessig sak. Noe før klokken 21.00 hadde huseier D Pend eiendom tatt over bygget, og de ansatte på stedet kunne returnere.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">INNVENDIG:</span> Slik ser det ut i auditoriet til Sonans etter brannen torsdag kveld. Takplatene er tatt ned grunnet vanngjennomtrengning, men det er kun mindre innvendige skader.</span>
INNVENDIG: Slik ser det ut i auditoriet til Sonans etter brannen torsdag kveld. Takplatene er tatt ned grunnet vanngjennomtrengning, men det er kun mindre innvendige skader.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">KRAFTIG RØYKUTVIKLING:</span> Politiet oppfordret beboere i nærheten til å holde dører og vinduer lukket som følge av røyken.</span>
KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Politiet oppfordret beboere i nærheten til å holde dører og vinduer lukket som følge av røyken.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">BRANNSTEDET:</span> Det var i dette ventilasjonsanlegget at det begynte å brenne og tok fyr i takkledningen rundt.</span>
BRANNSTEDET: Det var i dette ventilasjonsanlegget at det begynte å brenne og tok fyr i takkledningen rundt.
Powered by Labrador CMS