Det går mot kameraovervåking også på nedre del av Bragernes Torg for å få bukt med ungdomskriminaliteten.

Gikk for utvidet kamera-overvåking i sentrum

Flertallet i formannskapet stemte frem at endringsforslag med overvåking av flere områder i sentrum enn hva rådmannen anbefalte i sitt forslag til vedtak.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Mens alle partiet var enige om at økt belysning av utsatte områder måtte på plass, var ikke alle enige om kamera-aspektet ved forslaget som skulle behandles.

Venstre og SV ville ikke ha kameraovervåking overhodet. Mens sistnevnte parti mente at det ikke ville fungere forebyggende på ungdomskriminalitet, var Venstre mest anført av prinsipelle standpunkter.

Arbeiderpartiet gikk for rådmannens forslag, som innebærer kun kameraovervåking på Strømsø Torg, og med et tilleggsforslag om en prøveperiode på to år. 

- Kameraer virker preventivt på pøbel, mens folk som oppfører seg ordentlig trolig har lite i mot dette, sa Ap's Thor Sigurd Syvaldsen.

Posisjonspartiene ved Høyre, Frp og Pensjonistpartiet stemte for rådmannens forslag, men med en utvidelse av områdene for overvåking. Kristin Surlien (H) understreket at kameraovervåkingen ikke er et substitutt for andre forebyggende tiltak, men et tiltak i en ekstraordinær situasjon.

- Det er snakk om overvåking av Strømsø Torg og kollektivknutepunktet på Strømsø med sømløs overgang mot bussterminalen på Strømsø, samt nedre del av Bragernes Torg inkludert bussholdeplassen, sa Frp's Ulf Erik Knudsen, og fikk som forventet det nødvendige flertallet for det mot opposisjonens stemmer.

Slik ser dermed saken ut før det hele skal avgjøres i kommunestyret og - kommunen kan iverksette prosessen med å få etablert tiltakene i praksis.

Det er politiet som har anbefalt økt belysning og kameraovervåking på Strømsø og Bragernes torg som en del av tiltak for å bekjempe ungdomskriminalitet.

Powered by Labrador CMS