Barn forsøkt lokket inn i bil for andre gang på en uke

Forrige torsdag skjedde det på Rundtom i Drammen. Torsdag kveld skjedde det igjen, denne gangen i Lier.

Publisert Sist oppdatert

LIER: Politiet undersøker begge hendelsene, og bekreftet overfor DRM24 torsdag kveld at de kjenner til saken.

Det var ved 18.00-tiden at en ni år gammel gutt ble stoppet av en fremmed mann i bil da han var på vei hjem fra en kamerat i området han selv bor ikke langt fra Oddeval skole.

DRM24 har snakket med moren til gutten, som kom rett hjem og fortalte om hva som hadde skjedd.

- Han fortalte at en eldre mann i en liten, mørk bil hadde stoppet ved en bussholdeplass og spurt om han ikke ville bli kjørt hjem. Mannen hadde også sagt at hvis han ville sitte på skulle han få kjøre bilen litt. Da sønnen min sa at han ikke ville det hadde han spurt igjen om han ikke kunne få kjøre han bare littegrann, forteller moren, som ikke ønsker navnet sitt på trykk for å skjerme sønnen.

- Da sønnen min sa nei igjen kjørte mannen videre, forteller moren.

Mannen i bilen skal ha vært eldre med kort grått hår og lys i huden.

- Det var mørkt så han hadde ikke så mye mer detaljer å gå på. Vi ringte politiet med en gang og har gitt dem det vi har av informasjon, sier moren.

- Kjempeekkelt

Moren til gutten synes det er fælt at barna i nabolaget ikke kan bevege seg rundt uten å være engstelige for sånt.

- Det er kjempeekkelt og ordentlig guffent at barn ikke kan få være barn og gå korte avstander uten å oppleve sånt. Det var ikke seint heller, og vi er ganske strenge på hvor barna får lov til å gå, at dem har på seg refleksvest og så videre. Akkurat der det skjedde er det ikke så mange hus, forteller moren.

Heretter vil hun ta ekstra forholdsregler.

- Det er viktig at barna ikke går alene, enten sammen med andre eller med voksne, sier hun.

Rektor: - Trist når sånt skjer

Sønnen er elev ved Oddeval skole på Sjåstad, som har informert ansatte, foreldre og foresatte om hendelsen fredag morgen.

- Det er utrolig trist når sånt skjer, og vi kjenner jo alle den følelsen i magen. Det er vondt for alle som bor i området om man skal bli redde for å sende ungene ut, sier rektor Ingebord Dubland.

Hun forteller at hjem og skole samarbeider godt og at man har jobbet med elevene om å alltid si nei i slike situasjoner.

- Men det er så klart synd vi må øve på sånne ting. Vi oppfordrer generelt elvene til å gå flere sammen eller å bli fulgt til og fra skolen, sier Dubland.

Politiet: - Ingen umiddelbar sammenheng

Leder for forebyggende avsnitt ved Drammen politistasjondistrikt, Geir Oustorp, forteller til DRM24 at man ikke ser noen umiddelbar sammenheng mellom de to hendelsene på henholdsvis Rundtom og Sjåstad.

- Utifra signalement på personen som har henvendt seg til barna er det ikke snakk om samme person, og trolig heller ikke samme bil, forteller Oustorp.

Derfor har ikke politiet så mye å gå på i forhold til noen konkret etteforskning, men Oustorp oppfordrer alle til å melde fra dersom man har tips eller observasjoner i saken.

- Det er jo ikke bra når sånt skjer, men naturligvis bra når det først gjør det at opplæringen til de barna som blitt utsatt for dette tydeligvis har fungert, sier Oustorp.

Powered by Labrador CMS