FENGSLES ALLIKEVEL: Mannen som gikk løs på politiet med kniv i Lierbyen blir varetektsfengslet.
FENGSLES ALLIKEVEL: Mannen som gikk løs på politiet med kniv i Lierbyen blir varetektsfengslet.

Knivdesperado siktet for drapsforsøk

Mannen i 30-årene har fått utvidet siktelsen etter knivdramaet i Lier tirsdag. Det er nå klart at mannens knivhugg traff en politibetjent, men ble stoppet av beskyttelsesvesten.

Publisert Sist oppdatert

LIER: Han er nå siktet for drapsforsøk mot en politimann, og blir fremstilt for varetektsfengsling, opplyser politiet i en pressemelding torsdag formiddag.

Så sent som i går, onsdag, uttalte påtaleansvarlig i saken at det var lite sannsynlig at mannen ville fremstilles for varetektsfengsling, da mannen var overtatt av helsevesenet og fikk oppfølging der, hvor han fortsatt befinner seg.

Det var da opprettet sak for vold mot offentlig tjenestemann, og mannen hadde status som mistenkt. Det har nå altså endret seg, og han vil allikevel fremstilles for varetektsfengsling.

Knivstikk stoppet av beskyttelsesvest

I tillegg til å være siktet for drapsforsøk mot en politibetjent er han også siktet for vold og trusler mot politiet.

- Politimannen som var i nærkontakt med gjerningspersonen er ikke fysisk skadet, men uniform og verneutstyr er påført skader som følge av gjerningspersonens knivbruk, uttaler politiet.

- Siktelsen innledningsvis gikk på trusler og vold på bakgrunn av de opplysningene man hadde da. Ettersom det er påført knivstikk på overkroppen på en politibetjent, selv om dette ble stoppet av beskyttelsesvesten, er det naturlig å utvide siktelsen til drapsforsøk. Gjerningsmannen er fortsatt under omsorg av helsevesenet, og hva som skjer videre er derfor litt for tidlig å si, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen til DRM24.

Mannen har imidlertid samtykket i fengsling i fire uker, og fengslingsmøtet torsdag ettermiddag vil derfor avholdes som en såkalt kontorforretning, som innebærer at saken avgjøres uten hans tilstedeværelse.

Mannen skal ikke være en kjenning av politiet i nevneverdig grad fra tidligere.

Minst tre varselskudd

Ifølge Mathiassen ble det løsnet minst tre varselskudd av politiet. Etter hva DRM24 erfarer, har minst ett truffet bakken, og sannsynligvis to en fasade.

- Har det også vært skutt for å treffe mannen?

- Nei, det er utelukkende snakk om varselskudd, sier Mathiassen.

Mathiassen uttaler videre at politiet fortsatt er interessert i videoer fra stedet fra forbipasserende som kan ha filmet hendelsen, for å danne seg et best mulig bilde av hendelsesforløpet.

Powered by Labrador CMS