UTESERVERING: Her fra Strømsø Torg i fjor høst.
UTESERVERING: Her fra Strømsø Torg i fjor høst.

«Plenen» gjør comeback på Strømsø Torg

I forbindelse med Elvefestivalen blir det også en ny utgave av «festivalen i festivalen».

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ikke bare det, gratis-festivalen på Strømsø Torg har greid, i motsetning til hva storebror Elvefestivalen har gjort, å hoste opp et« internasjonalt toppnavn» på artistlista.

Det dreier seg om «de svenske kultheltene i Vasas flora och fauna».

– Vasas flora och fauna er en stor personlig favoritt med sine flotte folkpopaktige og fengende låter og unike tekstunivers. Etter over et år med livemusikktørke blir dette en drøm for alle konserthungrige, sier en svært fornøyd bookingansvarlig Frode Bjørnstad.

Bandet debuterte med et stille brak i 2015 med albumet «Släkt med Lotta Svärd». Forfatter Tore Renberg sa det så bra på sin egen Facebook-side: «Anbefaling! Alarm! Vil dere høre et stykke fullkomment særegen musikk? Velkommen til den finlandssvenske åpenbaringen Vasas flora och fauna … de synger på Vasa-dialekt og høres ut som en rar krysning av tidlig Belle & Sebastian og Raymond och Maria. Tekstene er så gode at jeg må trekke pusten mellom hver setning.»

- Alltid i bevegelse og alltid like særpregede; i fjor var Vasas flora och fauna tilbake med sedvanlig klasse og følsomhet med sitt tredje album «Möte med skogsgardisterna». Trioen med Mattias Björkas, Daniel Ventus og Tina Kärkinen leverte igjen en vakker samling musikalske perler. Hos Vasas flora och fauna går sorg og humor hånd i hånd, ofte i fortellinger som kjennetegnes av både bittersøt vemod og en sjelden type hverdagsvarme, uttaler Plenen i en pressemelding.

- Debuten «Släkt med Lotta Svärd» ble møtt med unison hyllest, ikke bare fra Tore Renberg, men den ble av mange kåret til en av de alle beste utgivelsene i Sverige det året. To år etter kom oppfølgeren og Österbotten-skildringen «Veneziansk afton», som bare forsterket bandets posisjon som noe av det mest unike du kan oppleve akkurat nå.

Dermed vet du hvor du bør kjenne din besøkelsestud om svensk folkpop er din greie.

Plenen er den litt intime og hyggelig mini-festivalen, med scene ut av en container på torget, og har tidligere huset artister som Stein Torleif Bjella, Frøkedal, Daniel Kvammen, Maria Solheim, Nils Petter Molvær, Marte Wulff og Minor Majority siden festivalen først så dagens lys i 2018.

Plenen arrangeres av Frukt & Grønt, Rekord bar og Romfarer United i samarbeid med Elvefestivalen og Musikkontoret ØKS, og er støttet av Drammen kommune.

Vasas flora och fauna.
Vasas flora och fauna.
Powered by Labrador CMS