MENINGER: Sajid Mukhtar
Sekretær, Partiet Sentrum, Drammen

Branntilløpene ved Galterud skole: Handlingslammelse fra skoleledelse og politikere, og Fremskrittspartiets skremselspropaganda

- Vi oppfordrer foreldrene til å ta en prat med sine barn. Dette er et felles ansvar, og vi må alle jobbe sammen for å skape et trygt og godt arbeidsmiljø på skolen.

MENINGER: Som både bekymret far og lokalpolitiker i området ønsker jeg å uttrykke min bekymring for den negative fremstillingen av vårt nærmiljø på grunn av noen få ungdommers ugjerninger. Dette er ikke representativt for hele samfunnet vårt, og vi fortjener ikke å bli stigmatisert på grunn av deres handlinger.

De siste ukene har det vært omfattende medieomtale om branntilløpene ved Galterud skole. Det er skremmende å lese om hvordan en liten gruppe ungdommer har utviklet en ukultur som innebærer at de tenner på skolen for å få oppmerksomhet. Dessverre ser det ut til at både skoleledelsen og politikerne har vært handlingslammet i denne situasjonen. Det er også beklagelig å se at Fremskrittspartiet benytter denne situasjonen som en del av sin skremselspropaganda, og ønsker å bruke strenge straffer mot ungdommene.

Vi mener at dette må løses på lokalt nivå av personer som kjenner miljøet og situasjonen best


Vi i Partiet Sentrum mener at skremselspropaganda ikke er veien å gå. Vi er bekymret for at denne situasjonen kan utvikle seg til noe enda mer alvorlig, spesielt siden våre egne barn går på den skolen. Derfor ønsker vi å finne en løsning på dette problemet, og vi vil kontakte rektor på mandag for å se hva som kan gjøres. Samtidig vil vi ta kontakt med lokale ungdomsorganisasjoner for å få en bedre forståelse av det lokale miljøet.

Vi er også glade for å kunne samarbeide med vår lokale politiker, Nur Muhammad Abdi, som har god kjennskap til hva som skjer i området. Han har allerede satt i gang jungeltelegrafen for å få en bedre forståelse av denne utfordringen. Vi mener at dette må løses på lokalt nivå av personer som kjenner miljøet og situasjonen best. Dette er ikke et problem som stortingspolitikere kan løse, men vi vil samarbeide med de forebyggende enhetene for å koordinere arbeidet.

Vi tror også at mange elever vet hvem som står bak brannene, og vi oppfordrer derfor foreldrene til å ta en prat med sine barn. Dette er et felles ansvar, og vi må alle jobbe sammen for å skape et trygt og godt arbeidsmiljø på skolen. Vi kjenner alle en elev som går på denne skolen, og det er derfor ekstra viktig at vi tar ansvar og finner en løsning på dette problemet.


Av
Sajid Mukhtar
Sekretær
Partiet Sentrum, Drammen

Powered by Labrador CMS