Bilfører tygget khat da han ble stoppet av politiet på E18

Mann i 30-årane ble fotgjenger etter åpenbar bruk av narkotika under kjøring.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Forholdet fant sted da den aktuelle bilen ble stoppet for kontroll på E18 sørgående løp i Drammen natt til søndag.

Bak rattet satt det ifølge en mann i 30-åra som tygget khat under kjøringen.

- Han fremstod som ruset og det ble tatt blodprøver av han. Mannen erkjente forholdet og samtykket til førerkortbeslag, uttaler politiet videre.

Ifølge Wikipedia er khat klassifisert som et forbudt narkotisk stoff i Norge, og kan forårsake manisk oppførsel eller hyperaktivitet, omtrent som virkningen av amfetamin.

Khat

Khat er en plante som stammer fra Afrikas horn og den Arabiske halvøy. Planten brukes som stimulans og har en historie som strekker seg mange tusen år tilbake i tid. Khat er mindre vanlig i den vestlige verden, men har i de siste tjue årene blitt mer vanlig med økningen av innvandring fra land der khat er utbredt. Planten inneholder stoffet katin, som har en stimulerende virkning, og som er underlagt internasjonal kontroll. Selve planten er ikke under internasjonal kontroll, og produksjon, salg og bruk av khat er lovlig i blant annet Djibouti, Kenya, Etiopia, Somalia og Jemen, men ulovlig i de fleste vestlige land. Planten ble forbudt i Norge i 1989.

KILDE: WIKIPEDIA

Powered by Labrador CMS