Paulina Sowa. overlandskapsarkitekt i Drammen kommune og Nicholas Barth, byggeleder i Drammen kommune, foran et av de rassikrede områdene langs Thurmannsvei.
Paulina Sowa. overlandskapsarkitekt i Drammen kommune og Nicholas Barth, byggeleder i Drammen kommune, foran et av de rassikrede områdene langs Thurmannsvei.

Rasutsatt turvei gjenåpnet tidligere enn planlagt

Thurmannsvei har vært stengt siden rett før påske. Torsdag kunne turgåere igjen ta i bruk den flotte turveien. Det er fjernet store mengder steinmasser, montert steinsprangnett og rasgjerde.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Thurmannsvei har vært stengt siden rett før påske. I dag kunne turgåere igjen ta i bruk den flotte turveien. Det er fjernet store mengder steinmasser, montert steinsprangnett og rasgjerde.

Drammen kommune åpnet torsdag Thurmannsvei etter 10 uker med fjellsikring. Det var planlagt at arbeidet skulle ta 12 uker.

Det er blitt gjort betydelig med arbeider for å sikre turstien mot steinsprang og større skred, opplyser kommunen.

Totalt er det rensket ned 7- 800 kubikkmeter med steinmasser, noe som ville tilsvart omtrent 100 lastebillass med steinmasser. Massene ligger nå trygt på nedsiden av veien.

- Området er også sikret med 400 sikringsbolter og det er montert 2000 kvadratmeter med steinsprangnett. I tillegg er det montert 70-80 meter med rasgjerde, sier Nicholas Barth, byggeleder i samferdsel, vei og park i Drammen kommune.Under arbeidet ble det store skader på både turstien og smijernsgjerde, men det er blitt utbedret og reparert, og det er flydd inn 35 storsekker med grus for å utbedre turstien.

Selv om Thurmannsvei nå er rassikret, så er dette fortsatt et rasutsatt området hvor det jevnlig må sjekkes for ras - og steinsprutfare, og gjøres tiltak deretter, uttaler kommunen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Steinmasser er fjernet, steinsprangrett og rasgjerde er montert.</span>
Steinmasser er fjernet, steinsprangrett og rasgjerde er montert.
Powered by Labrador CMS