FULL KONTROLL: Eirik Bø Johnsen (i midten) var sentral og scoret to mål i en solid kamp av SSK.
FULL KONTROLL: Eirik Bø Johnsen (i midten) var sentral og scoret to mål i en solid kamp av SSK.

Valset over erkerivalen

Solberg dominerte fullstendig og knuste Mjøndalen 7-2 i serieåpningen på Solbergbanen fredag kveld.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Dermed ble skapet satt ettertrykkelig på plass etter at SSK tapte 5-4 for erkerivalen fra 3050 i generalprøven før seriestart.

- Vi synes vi spiller bra og har god kontroll gjennom store deler av kampen etter en periode i 1. omgang med litt mye frem og tilbake, sier SSK-trener Thomas Moen til DRM24.

Mjøndalen ble presset lave av et dominerende og ballbesittende SSK, og MIF maktet ikke å sette trykk på de hvitkledde. Men SSK-treneren synes ikke at seieren kom lettere enn forventet.

- Nei, det blir ofte tett og jevnt i sånne oppgjør, men 7-2 er ikke nødvendigvis så mye når målene kommer så fort heller. Men jeg er fornøyd med måten vi fremstår på i dag, sier Moen (bildet).

Målbonanza i surt novemberregn

Og det kunne fort blitt enda flere SSK-mål. MIF-målvakt William Falch skal ha mye av æren for det, og var bruntrøyenes beste med blant annet strafferedning.

Solberg var imidlertid i føringen offensivt gjennom kampen, og fikk bare følge av Mjøndalen til 1-1. Deretter dro hjemmelaget ifra, og gikk til pause med en komfortabel 4-1-ledelse. SSK fremstod solide og med selvtillit, MIF det motsatte.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">TOPPSCORER:</span> Sondre Kristoffersen.</span>
TOPPSCORER: Sondre Kristoffersen.


Etter hvilen viste november-været seg fra sin mest ubarmhjertige side, og noen lette regndråper ble etter hvert til øs pøs regnvær og i to kalde varmegrader.

Det gjorde ikke bandyopplevelsen noe bedre for verken fremmøtte publikummere eller spillerne, som måtte fullføre kampen på ruglete og guffent underlag.

Det hindret imidlertid ikke Solberg å øke ledelsen, og med Eirik Bø Johnsen som kampens gigant og to scoringer, stod det hele 7-2 på måltavla når dommeren blåste av lokalderbyet.

SSK-treneren vil forutenom Bø Johnsen og Sondre Kristoffersen (tre mål), som gjorde comeback etter et friår i fjor, rose de unge juniorene som har tatt steget opp på A-laget.

- De tre legger ned en fantastisk jobb defensivt, og de gjør akkurat det vi forventer og ber dem om, sier Moen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">RYDDET UNNA:</span> Solbergs juniorer fikk skryt av treneren Thomas Moen.</span>
RYDDET UNNA: Solbergs juniorer fikk skryt av treneren Thomas Moen.

- Venter tøff motstand

Allerede onsdag får SSK bryne seg på antatt tøffere motstand. Da venter gullfavoritt Ready på bortebane i det som trolig blir et av sesongens tøffeste oppgjør.

- Da får vi en veldig tøff bortekamp og kanskje en liten pekepinn på hvor vi står, sier Moen.

Nå er utfordringen for treneren å fylle tomrommet etter midtbanegeneral Mathias Stavis, som er ute i årets sesong grunnet studier.

- Vi må finne ut av hvem som tar mer ansvar i vårt eget ballhold, men utover det er troppen intakt og vi har med flere unge lovende spillere. Sånn sett ser det bra ut, sier Moen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">TØFFE TAK: </span>Som vanlig når MIF og SSK møtes.</span>
TØFFE TAK: Som vanlig når MIF og SSK møtes.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">ET HODE FORAN: </span>SSK's Eirik Bø Johnsen</span>
ET HODE FORAN: SSK's Eirik Bø Johnsen
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">HOLDT VARMEN:</span> «Solberg Ultras» sørget for flammehav på tribunen.</span>
HOLDT VARMEN: «Solberg Ultras» sørget for flammehav på tribunen.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">RUFSETE FORHOLD:</span> Ru is preget 2. omgang.</span>
RUFSETE FORHOLD: Ru is preget 2. omgang.

Se hele kampen i opptak under:

Powered by Labrador CMS