FULL KONTROLL: Eirik Bø Johnsen (i midten) var sentral og scoret to mål i en solid kamp av SSK.

Valset over erkerivalen

Solberg dominerte fullstendig og knuste Mjøndalen 7-2 i serieåpningen på Solbergbanen fredag kveld.

DRAMMEN: Dermed ble skapet satt ettertrykkelig på plass etter at SSK tapte 5-4 for erkerivalen fra 3050 i generalprøven før seriestart.

- Vi synes vi spiller bra og har god kontroll gjennom store deler av kampen etter en periode i 1. omgang med litt mye frem og tilbake, sier SSK-trener Thomas Moen til DRM24.

Mjøndalen ble presset lave av et dominerende og ballbesittende SSK, og MIF maktet ikke å sette trykk på de hvitkledde. Men SSK-treneren synes ikke at seieren kom lettere enn forventet.

- Nei, det blir ofte tett og jevnt i sånne oppgjør, men 7-2 er ikke nødvendigvis så mye når målene kommer så fort heller. Men jeg er fornøyd med måten vi fremstår på i dag, sier Moen (bildet).

Målbonanza i surt novemberregn

Og det kunne fort blitt enda flere SSK-mål. MIF-målvakt William Falch skal ha mye av æren for det, og var bruntrøyenes beste med blant annet strafferedning.

Solberg var imidlertid i føringen offensivt gjennom kampen, og fikk bare følge av Mjøndalen til 1-1. Deretter dro hjemmelaget ifra, og gikk til pause med en komfortabel 4-1-ledelse. SSK fremstod solide og med selvtillit, MIF det motsatte.

TOPPSCORER: Sondre Kristoffersen.

Etter hvilen viste november-været seg fra sin mest ubarmhjertige side, og noen lette regndråper ble etter hvert til øs pøs regnvær og i to kalde varmegrader.

Det gjorde ikke bandyopplevelsen noe bedre for verken fremmøtte publikummere eller spillerne, som måtte fullføre kampen på ruglete og guffent underlag.

Det hindret imidlertid ikke Solberg å øke ledelsen, og med Eirik Bø Johnsen som kampens gigant og to scoringer, stod det hele 7-2 på måltavla når dommeren blåste av lokalderbyet.

SSK-treneren vil forutenom Bø Johnsen og Sondre Kristoffersen (tre mål), som gjorde comeback etter et friår i fjor, rose de unge juniorene som har tatt steget opp på A-laget.

- De tre legger ned en fantastisk jobb defensivt, og de gjør akkurat det vi forventer og ber dem om, sier Moen.

RYDDET UNNA: Solbergs juniorer fikk skryt av treneren Thomas Moen.