Ingen sankthans-feiring i år

Drammenselvas Venner øynet nytt håp da ordføreren ville ta initiativ for å hastebehandle saken om støttemidler, men pengene kom for sent - og for lite.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Årets Sankthansaften torsdag blir den tredje på rad uten noe offentlig arrangement i Drammen. Det bekrefter leder Drammenselva Venner, Rune Harald Jahnsen, overfor DRM24.

Som tidligere omtalt av DRM24 fikk foreningen politisk støtte og goodwill etter å ha etterlyst svar fra Drammen kommune og Byen Vår Drammen vedrørende den tradisjonsrike Sankthansfeiringen som har samlet tusenvis i sentrum.

Det førte blant annet til at ordføreren ville ta initiativ for å få fortgang i Drammenselvas Venners søknad om støtte til å gjennomføre arrangementet. Men svaret kom først mandag denne uka. Og da blir fristen for kort til å snu rundt på noe som i utgangspunktet allerede har blitt avlyst.

- Vi fikk tildelt et beløp på vår søknad innen frie kulturmidler i størrelsesorden omtrent det samme som vi har brukt på å kjøpe inn trevirke til er røslig Sankthansbål, sier Jahnsen.

Ettersom det i år ikke blir noe arrangement, vil Jahnsen nå forhøre seg om de må returnere midlene før en eventuell feiring neste år.

- Det blir ingen feiring i regi av oss i år, men kanskje neste år. Vi har lagret trevirket innomhus til vi er klare for å sette ild, avslutter Jahnsen.

Powered by Labrador CMS